Skolehjemmet er et stort hus med mange forskellige typer af mennesker i alle aldre. Derfor har vi nogle regler og forpligtelser, du under dit ophold skal orientere dig om og overholde. Disse får du udleveret ved indflytning. Overtrædelse eller manglende overholdelse af husenes regler kan medføre øjeblikkelig bortvisning.

 


Rygning er ikke tilladt i skolehjemmets bygninger!


Værelser

Du skal holde dit værelse pænt og ryddeligt. Skolehjemmet har desuden tilsynspligt, hvilket betyder, vi med jævne mellemrum tjekker værelser og bl.a. ser at rengøring overholdes. Du skal tage hensyn til din værelseskammerat, og fra kl. 23.00 skal der være helt ro på værelset. 

 

Generelt skal du tage hensyn til dine med - beboer på Skolehjemmet. Det betyder, at du rydder op efter dig selv, og ikke larmer på sådan en måde, at det generer andre. 

 

DER MÅ IKKE FLYTTES RUNDT PÅ MØBLERNE PÅ VÆRELSERNE ELLER HÆNGES NOGET OP PÅ VÆGGENE!

Elevvagter

For at skolehjemmet kan fungere godt, skal du påtage dig din del af det fælles ansvar. Derfor skal du ca. én gang månedligt hjælpe til i køkkenet om aftenen. Der er mødepligt. 

 

Du sørger selv for at bytte din elevvagt til en anden, hvis ikke du kan på den specifikke dag. 

 

Hvis der er særlige dage eller årsager, du ikke kan tage en elevvagt, skal du forinden, du får en vagt, tale med assistenten på skolehjemmet.


Gæster (besøgende og overnattende)

Du må gerne have venner på besøg, hvis du meddeler og aftaler det med assistenten på vagt. Du skal dog stadig tage hensyn til dine med - elever og værelseskammerat. Derfor er det kun indimellem, du må have gæster på besøg.

 

Du kan en sjælden gang have en overnattende gæst. Dette skal aftales med personalet og koster 50 kr. pr. overnatning.


Alkohol

Alkohol er forbudt på værelserne og skolehjemmets område! Undtaget er det, som skolehjemmet serverer ved fester og som sælges i skolehjemmets café.

 

Hvis du er under 18 år, skal du på svarkortet have dine forældres/værges underskrift på, at du må drikke alkohol serveret eller solgt af skolehjemmet.

Stoffer

Brug og salg af euforiserende stoffer er forbudt! Dette gælder også blot besiddelse af stoffer samt remedier til brug af dem.

Våben

Det er forbudt at have våben eller våbenlignende genstande på skolehjemmets område! For elever under uddannelse som våbensmede gælder særlige regler, som skal aftales med personalet ved indflytning. Dette gælder også køkkenknive i forbindelse med uddannelser på Hotel-og Restaurantskolen.

Dyr

Du må ikke medbringe kæledyr på skolehjemmet.